Partnerünk


kandallo webaruhaz logo

Facebook

Mennyibe kerül egy elektromos kandalló?

Mint más műszaki berendezés esetén, úgy egy elektromos kandalló vásárlása előtt is számos paramétert kell megvizsgálnunk a megfelelő darab kiválasztása előtt. Sokak számára azonban ezeknél jóval fontosabb tényező az ár. De mennyibe is kerül egy elektromos kandalló és annak üzemeltetése.

 Természetes, hogy egy elektromos kandalló sokkal olcsóbb, mint hagyományos, fával üzemeltethető társai, viszont drágább, mint más, elektromos fűtési alternatívák. Persze ez érthető is, hiszen míg mondjuk egy hősugárzó csupán fűteni képes, addig egy elektromos kandalló ennél egy kicsit többet tud. Egy elektromos kandalló ugyanis nem utolsósorban lakberendezési kiegészítő, díszítő elem is, mely igazán egyedi hangulatot varázsolhat otthonunkba.


Egy elektromos kandalló árát számos tényező befolyásolhatja, melyek közül a legfontosabb a készülék teljesítménye. A legtöbb elektromos kandalló 700 és 1500 W közötti teljesítmény leadására képes, melyet természetesen változtathatunk is. Sőt az ilyen kandallókon a fűtési funkció ki is kapcsolható. Ilyenkor csak a fények világítása marad, melyek a valódi, lobogó lángok hatását keltik, viszont villanyszámlánk nem nő majd jelentősen. Ez alapvetően egy fontos funkció, hiszen sokan nem is azért vásárolnak elektromos kandallót, mert ezzel szeretnék megoldani a fűtést, csupán csak otthonuk alkalmatlan egy hagyományos kandalló beépítésére, viszont nem kívánnak lemondani arról a különleges hangulatról, melyet a pislákoló tűz látványa jelent.


Az üzemeltetés költségét tehát könnyedén szabályozhatjuk. De mennyibe kerül egy ilyen elektromos kandalló? Az olcsóbb készülékekhez már néhány tízezer forintért hozzájuthatunk, de díszesebb, nagyobb teljesítményű darab ára akár a 100.000 Ft-ot is elérheti. Emellett az sem mindegy, hogy csak beállítjuk a fal mellé, vagy mint egy normál kandallót körbe is építjük azt. Ha az elektromos kandalló egy süveget, komplett felépítményt és még díszes burkolatot is kap, akkor a teljes költség a fél millió forintot is elérheti. Persze ezzel még mindig sokkal kevesebből jövünk ki, mintha egy hagyományos kandalló építtetnénk be otthonunkba.

Megosztás
Vissza