Partnerünk


kandallo webaruhaz logo

Facebook

Pelletes kályhák

A szilárd tüzelésű rendszerek közül az egyik legkörnyezetbarátabb változatot a pelletes kályhák jelentik. Ezt a pelletnek, vagyis a tüzelőanyaguknak köszönhetik, hiszen a pellet préselt faipari hulladék, ami semmilyen mesterséges ragasztó- , vagy kötőanyagot nem tartalmaz. Természetesen a legtöbben nem a környezetkímélőbb tüzelőanyag miatt döntenek egy pelletes kályha mellett.

Egy pelletes kályha legfőbb előnyei


A pelletes kályhák kimondottan magas, 90 %-ot is meghaladó hatásfokkal üzemeltethetőek. Ennek oka a tüzelőanyagban, vagyis magában a pelletben keresendő. A préselésnek köszönhetően ugyanis a pellet kimondottan magas fűtőértékkel rendelkezik. Ez természetesen csak a jó minőségű pelletre igaz, mint ahogy a nagyon alacsony 1-1,5 % közötti hamu tartalom is. Mit is jelent ez a gyakorlatban? Az alacsonyabb hamutartalomnak köszönhetően, még intenzív használat mellett is igen ritkán kell majd kitakarítani a hamut egy pelletes kályha hamugyűjtőjéből. A kevesebb hamu kevesebb koszt is jelent, vagyis egy pelletes kályha üzemeltetése sokkal tisztább alternatívát jelent, mint egy fatüzelésű rendszer. A pelletes kályhák másik nagy előnye, hogy az üzemeltetésük is jóval könnyebb, hiszen nem kell a fát aprítani, sőt a tűzre sem kell túl gyakran tenni. Elegendő, ha feltöltjük a pellett adagolót. Az, hogy egy pelletes kályha egy feltöltéssel mennyi ideig képes üzemelni az változó, hiszen függhet magának a tartálynak a méretétől, a pellet minőségétől, valamint az adagolás mértékétől. Egy átlagos pelletes kályha óránként 1-2,5 kg pelletet használ fel, mellyel 3-9 kW közötti teljesítményt képes leadni.


Mivel az adagoló miatt nem kell folyamatosan ügyelni a tűzre, ezért egy pelletes kályha kiváló választás lehet azok számára, akik nap közben nem tudnak otthon tartózkodni, de nem szeretnék, hogy eközben a tűz kialudjon és a lakás kihűljön. Elegendő reggel feltölteni a pelletes kályha tartályát, majd lejjebb venni az adagolás mértékét, így a tűz még akkor is lobogni fog, mikor hazaérünk a munkából.


Pelletes kályha kínálatunk


Ha további információt szeretne pelletes kályha kínálatunkról, akkor keressen minket elérhetőségeinken.

Vissza