Partnerünk


kandallo webaruhaz logo

Facebook

Légfűtéses kandallók

Sokan döntenek a légfűtéses kandallók mellet azok előnyös tulajdonságai miatt. A légfűtéses kandallók mellett szól a viszonylag alacsony beruházási költség, valamint a rövid felfűtési idő. Egy légfűtéses kandalló helytakarékosság szempontjából is előnyös választás lehet, hiszen a helyiségekbe nem kellenek külön fűtőtestek, amik foglalnák a helyet, ráadásul egy ilyen rendszer esetén a fagyveszélytől sem kell tartanunk. A légfűtéses kandallók azonban sajnos néhány hátrányos tulajdonsággal is rendelkeznek, melyek főként a meleg levegő elvezetésének módszeréből fakadnak. A kandalló által termelt hőt a szomszédos helyiségekbe légcsatornákon keresztül lehet elvezetni. Ezen légcsatornák azonban a zajokat, valamint az esetleges kellemetlen szagokat ugyanúgy továbbíthatják a szomszédos szobákba, mint a meleg levegőt. Ráadásul a légfűtéses kandallók légcsatornái könnyen koszolódhatnak és azok tisztán tartása is valamivel körülményesebb.


Alapvetően két fajta légcsatornáról beszélhetünk egy léfűtéses kandalló esetén


A gravitációs légcsatornák esetében a meleg levegő áramoltatásához nem lesz szükség semmilyen külső eszköz használatára, hiszen mint a neve is elárulja, ezt megoldja helyettünk a garvitáció. Ha a légfűtéses kandalló az épület földszintjén helyezkedik el, akkor az emeleti helyiségek meleg levegővel való ellátására ezen változat a legkézenfekvőbb, csupán meg kell oldalunk a levegő visszaáramlásának kérdését.


A ventilációs légcsatornák esetén a meleg levegő áramlását ventillátor, vagy ventilátorok beépítésével valósítjuk meg. Egy ilyen légfűtéses kandalló esetében a csatorna keresztmetszete is kisebb lehet, valamint hatékonyabban lehet alkalmazkodnia az ingatlan adottságaihoz. A ventillációs keringetésnek köszönhetően a lakás gyorsabban fűthető fel, mint egy gravitációs rendszer esetében, valamint a szabályozási feltételek is optimálisabbak. A ventilátorok azonban külső energiaforráshoz kötöttek és természetesen működésük közben valamekkora zajt is keltenek.


Légcsatornák kiépítésére csak akkor van szükség, ha egy nagyobb alapterületű ingatlan esetén az összes helyiséget a légfűtéses kandalló segítségével szeretnénk felfűteni. Előnyös, ha a légfűtéses kandalló a lakás, vagy a helyiségcsoport központi részére kerül, hiszen így kevesebb csatorna kiépítésére lesz szükség és a kandalló hatásfoka is így maximalizálható a legjobban. Megfelelő konvekciós áramlás, illetve egy kis alapterületű lakás esetén, vagy ha csupán egyetlen helyiséget szeretnénk fűteni a légfűtéses kandalló használatával, csatornák kiépítésére nincs szükség.


Légfűtéses kandalló kínálatunk


Ha további információt szeretne légfűtéses kandalló kínálatunkról, akkor keressen minket elérhetőségeinken.

Vissza